Stekt sei / seibiff / fiskepinner
Jeg bruker fersk seifilet og ikke fisk i blokk: Rens
fisken og skjær vekk bein. (Disse kan du ha i en gryte og helle på vann for lage
kraft.) Del fiskefiletene i mindre
biter, tørk dem med tørkepapir og la dem ligge og bli romtemperert en stund.
Putt mel (2 – 3 ss mel til ca. 1 kg fisk), 2 ts
paprika, en neve tørket gresk oregano (most i morter), sitronpepper, pepper,
salt og chilieksplotion i en gjennomsiktig plastpose.
Ha så fiskebitene oppi posen og rist forsiktig slik at
fiskebitene får mel og krydder på alle sider.
Sett steikepanna på platen og varm opp på sterk varme.
Ha oppi godt med margarin! Rist overflødig mel av fiskebitene når du legger dem
i steikepanna. Steik fiskebitene i mindre porsjoner slik at fisken blir stekt
og ikke kokt. Legg fisken som er stekt i en ildfast form og hold det varmt til
all fisken er stekt. Når all fisken så er stekt puttes den tilbake i
steikepanna sammen med litt løk og gressløk. Stek løken og hold fisken varm.
*****Jeg brukte ikke egg når jeg skulle denne gangen og
det ble like godt eller bedre.*****
Sammen med kokte poteter og grønnsaker (Am. blanding)
ble dette ingen dårlig middag. Smelt litt ekstra smør slik at du kan ha på
potetene. Og tyttebærsyltetøy og / eller sennep er godt og nødvendig som
tilbehør!