I dag ble
det skikkelig søndagsmiddag: Bayonneskinke!
Hele familien liker dette, og særlig ungene. Vi spiser egentlig ikke så
mye svinekjøtt, men dette er noe av det beste ungene får. Og da må det
skikkelig løksaus til!
Jeg fant en oppskrift her og en litt annen her og brukte en mellomting av de to oppskriftene:
Løksaus
3 ss
smør
2,5 stk finhakket løk
3 ss hvetemel
5 dl kjøttkraft
1 ts eddik
2 ts sukker
2,5 stk finhakket løk
3 ss hvetemel
5 dl kjøttkraft
1 ts eddik
2 ts sukker
- Fres løken i smøret, skal bli blank. Ikke
brent!
- Ha i mel
og rør.
- Spe etterhvert med
kraften og rør. Fortsett med dette til du har fått en saus som har riktig konsistens og som smaker godt. Her brukte jeg kraft jeg hadde laget for noen uker siden og som jeg hadde tatt opp av fryseren dagen før. Den er rester etter en
middag vi hadde tidligere i høst der vi kokte svineknoke og salt fårekjøtt. Siden
denne kraften er ganske salt må den fortynnes ganske mye (1 : 2), men det er
den beste kraften.
- Smak
til med eddik, sukker, salt og pepper.
Bayonneskinken
var ferdig kokt på forhånd og skulle bare varmes i kokende vann. Som tilbehør
brukte jeg kokte poteter og grønnsaker (gulrøtter og en rest av en kålrot jeg
hadde i kjøleskapet). Nam!