Jeg fortsetter på mitt lille prosjekt med salater. Utgangspunktet er fortsatt boka "Jeg elsker salat" av David Bez. Også denne gangen lager jeg en salat av rå ingredienser. Det er i utgangspunktet 5 forskjellige typer salater i boka til David Bez: de er enten laget av rå og ubehandlede ingredienser, de kan være laget som en vegansk salat eller som en vegetarisk eller en omnivor salat. I tillegg har han en type der det er brukt fisk eller sjømat som han kaller pescatarian type. De omnivore salatene inneholder i tillegg til vegetariske ingredienser også kjøtt. For hver salat i boka har han kommet med et alternativ, f. eks. et omnivårt alternativ hvis salaten er laget av rå ingredienser som denne salaten som jeg har laget her. Det er noe spesielt med salatene som er laget på rå og ubehandlede synes jeg. En spiser ikke så ofte rå grønnsaker som f. eks. brokkoli som jeg brukte
her. Det blir en annen måte å kjenne og smake dem på. Og i tillegg er det godt!
Slik var salaten i dag:
1 gulrot, skåret i tynne biter og på langs med en grønnsaksskreller
1/2 liten rødløk (jeg tok 1/3 stor), i tynne skiver
en håndfull rosiner
en håndfull valnøtter (her brukte jeg det jeg hadde: mandler), hele og hakket
feltsalat, en håndfull
til dressing blandet jeg olivenolje (1 ss), epleeddik (1ts), litt salt og pepper og helte dette over salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar