Jeg har fortsatt en del tomater på kjøkkenbenken (fra produksjonen på verandaen). Noen tomater har kona og jeg tørket i sopp-tørke og lagt på glass med olivenolje. De fleste er bare blitt spist - jeg har rent fråtsett i tomater nå på sensommeren. De er brukt i salater, på brød, i gryter eller som godteri!
Ingredienser:
Tomattyper: Tiny Tom, Black Cherry.
litt vann
1 ts epleeddik
6 ts sukker
en liten bit løkgress
tørket gresk oregano
friske basilikumblader
salt
nykvernet sort pepper
Jeg hadde ca en halv dl vann i en kjele. Satte på kokeplata og puttet tomatene (ca. 20 stk) opp i gryta. Lot det koke på svak varme en 5 -10 minutters tid. Tilsatte etter hvert de andre ingrediensene og lot det fortsette å koke. Det skal koke til væsken har tyknet litt. Krydre etter smak.
La det stå å avkjøle seg, ta ut løkgresset og bruk ketchupen til pølser av alle slag. Jeg brukte det til grillpølser (Go' og mager) og røkte hvitløkspølser fra Harald Slakter. Slik hjemmelaget ketchup er også god til lefser med majones og skinkepålegg / kyllingpålegg.
Nedenfor har jeg klippet fra Harald Slakter sin hjemmeside (jeg har "gulet" litt av teksten selv):
myreneveien 6
Arendal, Norway 4847
37023460
Harald slakter ble
startet som et enkeltmannsforetak i 1985 av Harald Olsen. Butikkens beliggenhet
den gang var Kirkekleiva 1 i Tvedestrand. I 1997 flyttet Harald butikken til
Maxis senter i Arendal. Butikken ble A/S i 1999. På grunn av liten
lagringsplass og butikklokale ble Harald Slakter A/S flyttet til myrene i 2008,
hvor butikken står den dag i dag. Vi hos harald slakter A/S produserer varer av
høy kvalitet, vi har glutenfrie og laktosefrie produkter, ketolyse pølser,
egenprodusert pinnekjøtt / fenalår/ rådyrlår / spekeskinke / pålegg og en kjempegod
leverpostei det uten tvil er verdt å smake på. Vi leverer koldtbord,smørbrød
og spekefat. Vi har også et rikt utvalg varmretter som man kan bestille av.
Målet vårt er å sikre deg som kunde en trivelig handleopplevelse og varer av
førsteklasses kvalitet. Velkommen til harald slakter A/S.