Oppskriften følger her:
til en person trenger du:
- en litt stor skive kveite.
- smør / margarin 2 ss.
- løkgress
- en halv gulrot skåret i tynne fyrstikktynne / -store biter.
- rå tomater (delt / skåret i skiver) eller litt av en boks med hakkete tomater (2 ss)
- en håndfull urter (velg selv)
- salt (gjerne urtesalt)
- sort pepper
Pakk dette inn i aluminiumsfolie og legg inn i oppvarmet ovn ca. 200 grader C.
Stek mellom 20 og 30 minutter avhengig av tykkelse på fiskestykket.
Kok opp litt vann i en kjele og kok brokkolibuketter i et par minutter. Hell av vannet og tilsett en liten skje smør / margarin og salte og pepre.
Del sukkererter i mindre biter og legg ved siden av på tallerkenen . Det er sikkert også godt å skvise litt sitron over fisken når den er ferdig før servering.
Kok poteter og ha ved siden av eller skrell potetene først, del dem i biter og legg dem i folien sammen med fisken.
Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i en kokebok av Andreas Viestad: "Ekte mat" (der han bruker torsk og salvie og tomat) og oppskrifter fra http://www.godfisk.no/ slik som dette og dette.
.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar