Beef With Cantonese Oyster Sauce", der jeg blant annet byttet ut oyster sauce med søt chilisaus.
Ingredienser og hvordan jeg gikk fram:
Til 4 personer:
- ca 450 gram oksekjøtt / biffkjøtt
(Jeg kunne godt ha redusert mengde kjøtt til mellom 300 og 350 gram.)
Jeg marinerte kjøttet i en blanding av 1 ts sirup, 1 ss soyasaus, 2 ts sherry og 2 ts maispasta (4 ss maizenna blandet ut i 5 ss kaldt vann) og lot dette stå i et par timer.
- 1 boks vannkastanjer
- 1 boks bambusskudd
- 2 små røde smakspaprika
- 2 små gule smakspaprika
- 10 - 15 sukkerter delt i to
Kjøttet ble først stekt og deretter overført til en kjele og holdt varmt. Deretter ble det samme gjort med grønnsakene. Alt ble stekt i porsjoner for at ikke temperaturen skulle synke for mye. Det ble krydret med salt og pepper etter hvert. Da alt var stekt ble det puttet tilbake til steikepanna. Steikeplata ble satt på 6 (max) for å gi det en ekstra finnish og en dash søt chilisaus ble tilsatt. Alt ble blandet godt.
Mens dette foregikk, kokte jeg nudlene i 4 minutter. (Det hadde kanskje vært bedre og ha brukt ris.)
Dette og blir nok en slager her i huset fremover!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar